|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Anon: 19426301
OW: 31 sie 10 (wto) 03:50
Ilość wizyt: 2
Obejrzanych stron: 3
Użytkowników online: 69*
Zalogowanych online: 10
kraj poetów
Data: 09 listopada 2009 00:10
Autor : cytra
Odpowiedz na wątek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
| Re: kraj poetów | |
![]() |
|
|
/tu jest wielokropek/ nieodobraś jak selery i ja i pory :)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Wzniecenie disco-polo to raczej połowa lat 80-tych..............z rozkwitem latek 90-tych - więc lekka kucha...........kabarety od tego są sztuką pastiszu i satyry aby pokazywać co jest w życiu miałkie, głupie, zbędne, śmieszne..........już tam pal sześć, kto tworzy kabarety (no wykształcone one so)........ale skoro na deskach jest poezja, to dobrze.........bo w 90% mojej oceny wirtualnej - to jest śmieszna i żenująca...........zatem należy się cieszyć, że kabarety to widzą, bo sami piszący nie............a pisanie na zamówienie jest od momentu konsumpcyjnego podejścia do pióra (czyli od zawsze) - ktoś pisze, ktoś płaci - wielkie chalo !> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
To że kabarety obśmiewają co popadnie a szczególnie zjawiska charakterystyczne dla konkretnego czasu - to przecież oczywiste. Po to są i za to im płacą. Rzeczywistość kreowana przez kabaret to parodia, odbicie czegoś co faktycznie istnieje w krzywym zwierciadle. Kabaretami się nie należy przejmować, tylko śmiać razem z nimi. Dlatego oburzył mnie nieco Twój wniosek: "Wstyd się przyznać do pisania wierszy" - ale to Twoja sprawa i Twój wstyd :-) Ja się pod tą deklaracją nie podpisuję. Trzeba mieć kręgosłup, Cytro, i trzeźwe spojrzenie na to co się robi i dlaczego. Od lata kabarety obśmiewają blondynki a ja jakoś nie chodzę kanałami :-))).> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
* lat :-). I zgadzam sie z Mithrilem - jest się z czego pośmiać. W Łazach mieliśmy próbkę :-))) i już wiemy - każdy z nas napisał przynajmniej jeden tekst kabaretowy :-)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
??? |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Zjawisko multipoezji jest mi znane od kilku lat. Byłam bardzo sceptyczna od
początku, ale powiem szczerze, że to kwestia przyzwyczajenia się. Nie jest
to czysta poezja, ale właśnie "multipoezja" i jako odrębne zjawisko jak
pisał chyba Hook :o) jest nawet ciekawa. Powinna być chyba tylko prawidłowo
odbierana, jako poezja "obok", a nie "zamiast". |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Jestem z miasta "Potem"ów............nima ich - kumkają z innymi kabaretami............i od lat mnie nic w ich działaniach nie śmieszy> |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Błoooże, to ma chyba ponad 20 lat!> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Tak to stary kabaret ale taki znalazłam w internecie na ten temat :) |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Nie bierz tego do siebie cytro. Oni na pewno Cię nie znają. ;o)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Nigdy nie wiadomo Lenka :))> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Lenka, aliuzju paniał :) śmieją się ze mnie |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Niektórzy by powiedzieli "nie ważne jak o mnie mówią ważne, że mówią", każda forma promocji mile widziana ;))) A, że kabaret obśmiewa...hmmm... Od tego jest kabaret żeby obśmiewał ;))) Obśmiewa tych których widać. Kogo nie widać tego na pewno nie obśmieje. Jako zjawisko jesteśmy widoczni a to już jakaś osłoda nawet do najbardziej gorzkiego żartu na nasz temat. Śmiejmy się z siebie. Napiszmy "Satyrę na leniwych poetów" ;) Więcej luzu. Więcej dystansu.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Śmiech z piszących wiersze - a dlaczego nie? To z innych można, a poeci to
ŚWIĘTOŚĆ? Jakoś nigdy nie uważałem się za lepszego od innych tylko z tego
tytułu, że mi się parę tekstów napisało. |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Hej Kuba - to jest problem skoro zjawisko mnożenia się wierszy byle jakiej jakości stało się powodem żartów, to świadczy że poezja dzisiejsza mam na myśli internetową ośmiesza całą poezję. Ktoś lekceważąco mówi o wierszach nie podkreśla że mówi o poezji internetowej.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Wiersze podłej jakości mnożyły się zawsze. Grafomania nie jest zjawiskiem nowym. Zjawiskiem nowym jest możliwość prezentowania tego typu twórczości nawet bardzo szerokiej rzeszy odbiorców. Dziś każdy zamiast do szuflady może wkładać swoje lepsze lub gorsze teksty do wielu miejsc w sieci. Mimo wszystko myślę, że wynika z tego także sporo dobrego.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Ja powiem więcej - obśmiewana bywa nie tylko grafomania, żeby podać
przykład pierwszy z brzegu - w ten oto sposób jeden wieszcz zmasakrował
drugiego wieszcza Mickiewicza. Wieszczowi Mickiewiczowi korona od tego z
głowy nie spadła ;) |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Myślę cytro, że jesteś na poemie pierwszą wodą afer koperkowych i szukania wyszukanego, aby tylko słowo strzępić. Skoro twoim zdaniem dzieje się cóś złego wew połezji, to podwiń rękawy i rób to cóś. Już napisałem, że skoro piszący nie widzą, to może zobaczą – acz wątpię – przez pryzmat satyry, że w połezji jest chujnia. Acz takiego do końca przekonania nie mam, żeby było katastrofalnie. Kabarety stroją sobie – i dobrze – krotochwile z widocznych i rażących dziedzin naszej codzienności, a dla poniektórych jest to też połezyja. Twój post cytro, to taki znany już „pudelek”, ktoś na Mazowszu kichnie, a na Śląsku się pytają „który się zesrał?”.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Mithril- może i jestem...ale to nic złego,ja strzepię język ale i ciebie to zmusza do tego samego. Mówisz pudelek :))> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Dokładnie - nic w "pudelku" nie ma pokrycia w rzeczywistości - a ty chcesz kruszyć kopie o połezję w matrix`ie?> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Zerknij na to co się ściele - przez pryzmat muzyki, dla większości ludzi metal to grzybnia i skład wiertarek - mało kto zadaje sobie trud, aby tej muzyce i jej gatunkom się przyjrzeć - dzisiaj kaberety sobie lżą z połezji - za 100 lat będą cytrę w szkołach czytać - [link]> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Dla mnie ten świat, kiedyś przyjazny dzisiaj zwariował, czas mnie wypędza, mówię,piszę nic nie znaczące teksty i zastanawiam się dlaczego to robię.Wmawiam sobie że się bawię ale już nie wiem czy to prawda.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Daj spokój, Platon poełezje miał za nic - a samych połetów za durni..........a net ma to do siebie, że skupia wszelkie nacje............pseudolekarzy, pseudofilozofów, pseudoprofesorów i pseudopołetów..............zatem - problemu jako takiego nie ma...> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Lubicie sobie ponarzekać, prawda?... :-) Oboje. A to wszystko o czym tu piszecie nie jest tego warte. Zamiast narzekać lepiej się bawić ( jak kto potrafi i czym lubi, np słowami). Zdrówka :-)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
jollla niereformowalna.............mnie wszystko pasi i post właśnie mnie bawi> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Lenka gdyby ci z kabaretu odkryli moje talenty :)) angaż bankowo...> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Na jolllę też nie polecam narzekać. O jakich reformach wspominasz? Jeśli pozwolisz, trochę Ci się pozwierzam...właśnie przed chwilą na moich oczach wydarzył się śmiertelny wypadek. Osłabiła mnie Wasza wymiana zdań. Bawić się narzekaniem na co popadnie? Twój czas, Twój wybór. Zdrówka raz jeszcze.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Chryste jolka widziała wypadek.............to co - lecę do najbliższego kościoła i rzucę się krzyżem.............do rana będę leżał - a co...> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
A leż na zdrowie. Nie lubię głupich rozmów i tylko to chciałam powiedzieć. Uwaga - zaraz Wam zamkną przeze mnie Wasz ulubiony wątek :-)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
:):)> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
tak zwycięzców zwyciężył w końcu sen, brat śmierci /kursywa/> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Mam nadzieję że Mitrhil już nie leży krzyżem, że odpuszczono mu winy nudnego gadulstwa z cytrą :))> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Nie trzeba być członkiem kabaretu, żeby śmiać się z poezji internetowej. Ja tam się śmieję co dzień - nie z was, tylko z nas.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Współcześni poeci są tak niezbędni jak rybie ręcznik.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
O poezji współczesnej nie będą uczyć w szkole bo jej ilość ( a wciąż rośnie
) |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
oj, Krzysiu, to po co czytasz? po co piszesz? |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
Drogi Kubo, wystarczy, że w TWA bedzie dzisięciu "poetów" i obroty wzrosną 10-krotnie.> |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
TWA - towarzystwo wzajemnej adoracji, to nie tylko, wiem że pamięć twa żyje
jak miłość twa do poezji , poemy. |
|
![]() |
|